Zhasnime pre prírodu – HODINA ZEME 2019

Zhasnime pre prírodu – HODINA ZEME 2019

Už túto sobotu bude celosvetové podujatie – Hodina Zeme.

V sobotu 30. marca sa Slovensko po desiaty raz zapojí do najväčšej svetovej kampane na ochranu planéty. Presne o 20:30 na hodinu zhasnú svetlá významných svetových metropol vrátane Slovenska. Symbolickým aktom podporia myšlienku akútnej potreby chrániť prírodné zdroje našej planéty.

DO SVETOVEJ EKO VÝZVY SA ZAPÁJAJÚ AJ ZNÁME TVÁRE

Je veľa možností ako žiť ekologicky, len my ľudia pomaly zabúdame na dopad, ktorý spôsobíme, čo i len vyhodeným plastovej fľaše v lese pri obyčajnej prechádzke.

Minulý rok sme sa s našou ECO TOUR zamerali najmä na znečistenie a prebytočné plytvanie vody, verím, že aj táto problematika sa bude riešiť, keďže naše Slovensko je krásna krajina, tak by bola škoda, keby sme si ju sami znečisťovali,“ hovorí spevák a muzikálový herec Thomas Puskailer.

Do výzvy sa zapojili aj mená ako herci Lukáš Frlajs, Martin Madej, speváčky Veronika Strapková a Ronie, klipový režisér Adrián Kutný, filmový herec a režisér Michal Nemtuda, rádiový spíkri Binďo, Becca, Miška Kertészová, Michaela Kicková, husľový virtuóz Filip Jančik, raper Majself, spevák Opak, DJ Jay Perun, prominentný šéfkuchár Daniel Hrivňák či modelka Soňa Štefková.

Do minuloročnej Hodiny Zeme sa zapojilo 188 krajín z celého sveta a 12 0000 dominánt symbolicky zhaslo osvetlenie vo všetkých časových pásmach.

Oficiálne video Hodiny Zeme 2019

Hodina Zeme opäť spojí milióny ľudí na celom svete. Staňme sa jej súčasťou!

Vypnime na hodinu aj svoje sociálne siete. V sobotu 30. marca o 20:29, tesne pred okamihom, kedy zhasínajú svetové metropoly postnite čisto čierny obrázok s odkazom:

Túto hodinu vypínam #MojaHodinaZeme #Connect2Earth a označte @wwf_slovakia.

Zaplavme internet a dajme tak najavo, že nám všetkým na našej planéte záleží.